نکته و تست کلاسینو کنکور 99
نکته و تست کلاسینو کنکور 98

خبر فوری برای کنکوری ها !!!

40 درصد زیست کنکور به صورت رایگان هدیه ما به شما

برای دریافت شمارتو وارد کن و دریافت رو بزن

  • استاد :

  • مقطع :

  • حجم جزوه :

  • تاریخ : 23/01/16

  • تعداد بازدید : 339

  • نظرات : ۰

  • نویسنده : Konkuru Konkuru

دانلود رایگان جزوه زیست کنکور یازدهم علی کرامت

دانلود رایگان جزوه زیست کنکور یازدهم علی کرامت

دانلود رایگان جزوه زیست کنکور یازدهم علی کرامت

نوار مغزی
متخصصان برای بررسی فعالیت های مغز از نوار مغزی استفاده میکنند. نوار مغزی، جریان الکتریکی ثبت شده یاخته های های)نورون عصبی ( مغز است. چگونه در یاختههای عصبی، جریان الکتریکی ایجاد میشود؟ جریان الکتریکی در فعالیت این یاختهها چه نقشی دارد؟ برای پاسخ به این پرسشها باید با ساختار یاخته های عصبی و دستگاه عصبی بیشتر آشنا شویم

میدانید بافت عصبی از یاخته های عصبی و یاختههای پشتیبان )نوروگلیاها( تشکیل شده است. شکل زیر یک یاخته عصبی را نشان می دهد. این یاخته عصبی از چه بخشهایی تشکیل شده است؟

یاختههای عصبی سه عملکرد دارند: این یاختهها تحریک پذیرند و پیام عصبی تولید میکنند؛ آنها این پیام را هدایت و به یاخته های دیگر منتقل میکنند. دندریت)دارینه( که پیام استیاهرشت ها را دریافت و به جسم یاخته عصبی وارد میکند. اکسون)آسه( که پیام استیاهرشت عصبی را از جسم یاخت ای ه تا انتهای خود که پایانه اکسون نام دارد، هدایت میکند. پیام عصبی از محل پایانه اکسون یک یاخته عصبی به یاخته دیگر منتقل میشود. ای هجسم یاخت محل قرار گرفتن هسته و انجام سوخت و ساز یاختههای عصبی است و میتواند پیام نیز دریافت کند . همانطور که در شکل ۱ میبینید، این یاخته عصبی پوششی به نام غالف میلین دارد. غالف میلین، رشتههای اکسون و دندریت بسیاری از یاختههای عصبی را میپوشاند و آنها را عایقبندی میکند. غالف میلین در بخشهایی از رشته قطع میشود. این بخشها را گره رانویه مینامند که با نقش آنها در ادامه درس، آشنا خواهید شد.
غالف میلین را یاختههای پشتیبان بافت عصبی میسازند. شکل ۲ را ببینید، یاخته پشتیبان به دور رشته عصبی میپیچد و غالف میلین را به وجود میآورد. تعداد یاختههای پشتیبان چند برابر یاختههای عصبی است و انواع گوناگونی دارند .این یاختهها داربستهایی را برای استقرار یاختههای عصبی ایجاد میکنند؛ آنها در دفاع از یاختههای عصبی و حفظ همایستایی مایع اطراف آنها )مثل حفظ مقدار طبیعی یونها( نیز نقش دارند.

بخش دانلود

رمز فایل : www.konkuru.ir
منبع : www.konkuru.ir
فرمت فایل : pdf

مطالب مرتبط

جزوه جامع زیست شناسی دوازدهم علی اصغر کردی

87: view

نمونه سوالات زیست شناسی دهم حبیب رضاپور

75: view

جزوه جامع کنکور فصل دوم زیست دهم۱۴۰۳

123: view

دانلود رایگان جزوه زیست جانوری پایه دهم

65: view

جزوه جامع فصل اول زیست شناسی دهم علی وصالی

88: view

دانلود رایگان بانک تست زیست پایه دهم ۱۴۰۳

93: view

نمونه سوالات زیست دهم سبحان محبی

46: view

جزوه جامع زیست شناسی دهم بهزاد محمدی

75: view

کمی درباره مدیر

یک دیدگاه بگذارید